Visie naar verworvenheden van regering Bouterse-Adhin
10 May 2020, 04:38
foto
'Bronnenverzameling ten behoeve van het boek Van Visie naar Verworvenheden'.


(Aangeboden)

In december 2018 is vanuit de vicepresident van de Republiek Suriname Michael Ashwin Adhin de opdracht gegeven om alle opgeleverde projecten van de regering Bouterse-Adhin zoveel als mogelijk vast te leggen. Deze verworvenheden zijn voorlopig in een boekvorm vastgelegd, waarvan de eerste fase is opgeleverd. Dit boekwerk heeft als titel 'Bronnenverzameling ten behoeve van het boek Van Visie naar Verworvenheden' en als subtitel regering Bouterse-Adhin 2015-2020. 

De verzamelde verworvenheden die met daadkracht zijn gerealiseerd vinden hun oorsprong in de basisgedachte van de Revolutie:
1. vernieuwing van de politiek-bestuurlijke orde;
2. vernieuwing van de sociaal-maatschappelijke orde;
3. vernieuwing van de educatieve orde;
4. vernieuwing van de sociaaleconomische orde;
5. duurzaam gebruik van het milieu.

Het boek telt 717 pagina’s en bevat meer dan 500 projecten. Elk project is gecategoriseerd op basis van het volgende:
Beleid:
Hierin wordt het beleidsgebied waaronder de verworvenheid valt beschreven. Tevens is hier getracht geworden een koppeling te maken met de Sustainable Development Goals (SDG) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen die gezamenlijk zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN).
Activiteit:
In deze categorie worden de projectbeschrijving alsmede de projectonderdelen beschreven om de inhoud van de verworvenheid weer te geven.
Beleving:
Hieronder wordt o.a. beschreven hoe de samenleving de verworvenheid ervaart. Vrijwel het belangrijkste onderdeel, omdat hier de voordelen voor de bevolking concreet in bullet vorm opgesomd te zien zijn.
Statistiek(en):
Onder de statistieken zijn zoveel mogelijk alle concreet verzamelde feiten behorende bij deze verworvenheid genoteerd. Deze informatie kan handzaam zijn bij naslagwerk.
Historisch:
In deze categorie wordt o.a. beschreven wat de voorgaande regeringen hebben nagelaten te doen. Er wordt dus zoveel mogelijk een vergelijking gemaakt tussen projecten van voorgaande regeringen.
Motivatie:
Motivatie is naderhand tijdens het schrijven als categorie meegenomen, om de noodzaak van deze verworvenheid aan te geven. Opmerkelijk hierbij is dat in 1 oog opslag te zien is welke achterstanden in ontwikkeling getracht zijn in te halen.

Het boek Bronnenverzameling ten behoeve van het boek Van Visie naar Verworvenheden is o.a. geschreven met de volgende doelen:
• Het centraal vastleggen van de verworvenheden van de regeerperiode 2015-2020; 
• Het bieden van naslagwerk voor kader van de Nationale Democratische Partij;
• Het bieden van naslagwerk voor diverse actoren waaronder media, instituten, studenten e.a.

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij op 24 februari 2020 overhandigde vicepresident Adhin het eerste exemplaar van het boek aan de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse. Met de vastlegging van de verworvenheden van de regering Bouterse-Adhin wordt voor het eerst in de historie van de Republiek Suriname resultaten van een regering op deze wijze vereeuwigd. 

Dit boekwerk is een fundamenteel document dat kan dienen voor voortzetting en verdere ontwikkeling van de hierin opgesomde pilaren in de diverse sectoren. De regering Bouterse-Adhin heeft de trend in Suriname gezet en heeft bewezen dat het Surinaamse volk met het vertrouwen in eigen kunnen en de kracht van de internationale gemeenschap bruggen heeft kunnen slaan tussen haar voornemens en realisaties.

De digitale versie van Visie naar verworvenheden van regering Bouterse-Adhin is nu digitaal beschikbaar op de website van de regering en op de website van de Nationale Democratische Partij. 
Advertenties