Bigi Boy in 20 seconden knock-out
10 May 2020, 00:44
foto
Bigi Boy vlak voor het gevecht. Achter hem de Surinaamse vlag. Het gevecht heeft echter slechts 20 seconden geduurd. (Beeld: Apintie TV)


Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik (32) is zojuist in 20 seconden knock-out gegaan in de Ultimate Fighting Championship (UFC). Dit tot ongeloof van velen. De Fransman Francis Ngannou (33) die uitkomt voor Kameroen, is een maat te groot gebleken voor Bigi Boy. Ngannou staat nummer 2 op de ranking. 

Na acht weken stil te hebben gelegen wegens de coronacrisis, heeft de UFC de gevechten hervat in Jacksonville. Iedereen is getest op Covid-19, terwijl strenge regels in acht genomen moesten worden. Een van de vechters die toch besmet is geraakt, werd afgezonderd. Ondanks de kritiek zijn de wedstrijden gewoon voortgezet. Er is geen publiek toegestaan bij dit evenement. 

Bigi Boy was tot nu toe ongeslagen in de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA). De verwachtingen waren hoog gespannen. Bigi Boy heeft tien MMA-gevechten op zijn naam staan. Hij won alle tien wedstrijden, zeven door knock-out. Hij staat op de zesde plek van het zwaargewicht bij UFC. Ngannou heeft zeventien MMA-gevechten achter de rug. Hij heeft veertien keer gewonnen. 

In december heeft Bigi Boy de Nederlander Alistair Overeem in de vijfde ronde knock-out geslagen. Overeem had toen met gescheurde lippen de Capital One Arena in Washington DC verlaten. Bigi Boy heeft in november de Wit-Rus Andrei Arlovski in 29 seconden gevloerd in Madison Square Garden. In juni had hij de Amerikaan Allen Crowder in 9 seconden gevloerd. In februari vorig jaar maakte Bigi Boy zijn UFC-debuut. Hij versloeg toen de Braziliaan Junior Albini in Fortaleza, Brazilië. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April