Verontwaardiging meme; Strei! distantieert zich
08 May 2020, 14:05
foto
Strei! distantieert zich van deze meme. Satijanand Sewkaransing, kandidaat van Strei! laat blijken er geen moeite mee te hebben.


In de samenleving is met verontwaardiging gereageerd op een meme waarin een foto van Jezus is afgebeeld met de tekst Want Jezus doet al 10 jaren niks. In deze uiting wordt Strei! kandidaat Satijanand Sewkaransing in Wanica gepromoot. Strei! voorzitter Maisha Neus zegt aan Starnieuws dat het niet gaat om een actie van haar partij. 

"Bij deze nemen wij afstand van de meme’s/flyers gemaakt door Karel Donk. Karel is geen lid van STREI! En publiceert op eigen titel memes/afbeelding waar wij als partij niet achter staan. LET WEL DEZE AFBEELDINGEN ZIJN NIET VAN STREI! Wij drijven geen spot met geloof en hanteren een scheiding tussen kerk en Staat," zegt Neus op haar Facebookpagina. 

De meme is ook geplaatst op de Facebook-pagina van Sewkaransing. Eerder zijn ook aanstootgevende meme's van deze kandidaat gepost. Sewkaransing heeft geen afstand genomen van de meme. Integendeel is hij in discussie gegaan met mensen die kritiek over hebben. "Is het waar of niet?" vraagt hij. "Wat is aanstootgevend hieraan?", "Wat is oneerbiedig hieraan, er is een stelling geplaatst", schrijft de kandidaat voor De Nationale Assemblee op zijn Facebookpagina.  

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zegt dat dit soort meme's absoluut niet kunnen worden geaccepteerd. OKB vraagt al jarenlang om een campagne te voeren die ethisch verantwoord is. "Dit is buiten alle normen. Jezus Christus wordt hier beledigd. Wij leven in een multi-religieus land waar wij niet komen aan elkaars religie. Hier moet paal en perk tegen gesteld worden," zegt Van Dijk-Silos. 
Advertenties