Tweede groep gestranden uit Nederland komt vanavond aan
08 May 2020, 15:17
foto
De tweede groep repatrianten meldt zich aan op Schiphol voor vertrek naar Paramaribo. (Foto: NII)


De tweede groep repatrianten uit Nederland komt vanavond omstreeks acht uur aan op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Het toestel van de SLM is vanochtend vertrokken vanuit Schiphol, Amsterdam. Ook tijdens deze vlucht zijn alle geldende regels om verspreiding van Covid-19 te voorkomen, genomen.

Alle repatrianten gaan voor minstens 14 dagen in verplichte overheidsquarantaine. De eerste groep ingezetenen die was teruggehaald uit Nederland, mocht dinsdag na de verplichte quarantaine en testen naar huis.  De onderkomens waar deze groep was ondergebracht, zijn intussen ontsmet en klaargemaakt voor de tweede groep, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Op deze vlucht zitten grotendeels personen die tussen 14 en 17 maart terug zouden moeten keren naar Suriname. Er is rekening gehouden met vrouwen met kinderen, personen die bijstand krijgen van de Surinaamse overheid, personen onder medische behandeling, personen die medicatie nodig hebben, seniore burgers, personen in strategische beroepen en ambtenaren.

Voor de mensen die met de KLM zijn afgereisd - zo'n 400 - zijn er gesprekken met de luchtvaartmaatschappij over een repatriëringsvlucht die ze zullen uitvoeren. Er wordt ook gekeken om gestrande ingezetenen uit Cuba en Curaçao terug te halen; mogelijk gebeurt dat met een gecombineerde vlucht van de SLM. Bij de repatriëring moet er steeds rekening gehouden worden met het aantal beschikbare quarantaineplaatsen die de overheid heeft.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April