Abdoel zal tegen vordering procureur-generaal stemmen
08 May 2020, 04:42
foto
Amzad Abdoel, fractieleider van de NDP.


Amzad Abdoel (fractieleider van de NDP) zegt aan Starnieuws dat na diepgaand bestuderen van de vordering van de procureur-generaal tegen minister Gillmore Hoedraad van Financiën, hij deze zal afwijzen. "Ik praat op persoonlijke titel", zegt Abdoel. "Uiteindelijk zal het parlement beslissen of de vordering wordt toegekend of afgewezen." De Nationale Assemblee heeft een commissie benoemd om de minister te horen en hier verslag van uit te brengen. 

"Uit het dossier blijkt niet dat de minister staatsgelden heeft misbruikt ten eigen bate. Wat ik wel heb opgemerkt is dat de minister constant bezig is geweest om de financiering van de staatsuitgaven veilig te stellen. In dat streven bekeek de minister alle opties en besprak hij deze met relevante actoren. Ik ben de mening toegedaan dat je daarvoor de minister niet kan straffen. Indien de minister ten eigen bate zou hebben gehandeld en middelen van de Staat zich wederrechtelijk had toegeëigend, dan zou ik hem wel in staat van beschuldiging stellen," laat Abdoel optekenen.

Het Assembleelid vindt dat bij de recente ontwikkelingen blijkt dat vanuit instituten die neutraal dienen te zijn, veelal politieke handelingen worden gepleegd. Er worden volgens hem meningen en aanbevelingen gedaan die door de politieke tegenstanders van de NDP als opdrachten worden gelezen en uitgevoerd. Er kan geen eerlijk proces worden gegarandeerd. 

"Ik ben ook de mening toegedaan dat er een aantal zaken is waarbij de minister meer informatie dient te verschaffen, zodat die zaken ook duidelijk worden voor de samenleving," zegt Abdoel. 
Advertenties