Minister Hoefdraad wordt gehoord door DNA-commissie
07 May 2020, 19:50
foto


De Nationale Assemblee heeft in de huishoudelijke vergadering donderdag besloten dat er een commissie komt die minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal horen. Dit is wettelijk verplicht. De procureur-generaal heeft een vordering ingediend bij de volksvertegenwoordiging om de minister in staat van beschuldiging te stellen, waardoor een gerechtelijk vooronderzoek gestart wordt naar een elftal strafbare feiten die hem ten laste worden gelegd. 

De Nationale Assemblee heeft niet gekozen voor een onderzoekscommissie. Wettelijk is het wel vereist dat de minister wordt gehoord. Dat is conform artikel 8 lid 3 van de Wet In Staat van Beschuldigingstelling Politieke Ambtsdragers. De commissie staat onder leiding van Oesman Wangsabesarie (NDP). De leden zijn: Asiskumar Gajadien (VHP), Patrick Kensenshuis (NDP), Ronnie Brunswijk (ABOP), Daniella Sumter (NDP), Patricia Etnel (NPS) en Rossellie Cotino (NDP). 

Starnieuws verneemt dat de commissie minister Hoefdraad zal horen. Daarna wordt er verslag uitgebracht aan De Nationale Assemblee. Hierna kan de vordering van de procureur-generaal in het openbaar worden behandeld. In de wet staat dat een Commissie van Onderzoek kan worden benoemd. Een tweede mogelijkheid is dat als zo'n commissie niet wordt benoemd, dan wijst De Nationale Assemblee een commissie aan die met het horen wordt belast. De stukken worden ter beschikking gesteld aan de commissie. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April