Abrahams: Ureum voor boeren Nickerie SRD 165 per zak
07 May 2020, 07:38
foto
Rijstexporteur Bhagawatpersad Ramadhin en raadsadviseur Ramon Abrahams in gesprek met journalisten. Zij zijn ontvangen in het NDP-centrum in Nickerie.


Raadsadviseur tevens NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams heeft in het partijcentrum van de NDP in Nickerie lokale journalisten meegedeeld dat vanaf maandag voor SRD 165 een zak ureum zal worden verkocht aan boeren. "Als ik iets beloof, doe ik dat", benadrukt Abrahams. Het gaat om boeren die rijstarealen bewerken tot en met 50 ha. Zij beplanten samen ongeveer 20.000 ha en dat is 2/3 deel van het areaal. 

Abrahams geeft door dat elke boer die drie zakken ureum kan betrekken bij rijstexporteur Bhagawatpersad Ramadhin. Hij zat ook aan bij het gesprek met de journalisten. Op basis van een briefje van de vertegenwoordiger van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in Nickerie, kunnen de boeren kunstmest kopen bij Ramadhin. Abrahams zegt dat eind mei nog een lading ureum binnenkomt. De bemesting van dit seizoen is volgens hem gegarandeerd. Er is nu 2200 ton kunstmest geïmporteerd. 

Wanneer de kleine boeren geholpen zijn, zullen grote ook in aanmerking kunnen komen. Abrahams heeft ook een bezoek gebracht aan bananenbedrijf FAI NV in Nickerie. Samen met LVV is besloten om ook FAI te helpen aan kunstmest. Abrahams zegt onder de indruk te zijn van het bedrijf. Hij heeft contact gehad met president Desi Bouterse over dit bedrijf. Nagegaan wordt of FAI afgestoten zal worden naar de private sector. De verwachting is volgens Abrahams dat het bedrijf naar de private sector gaat. 

Wat de export van rijst naar Venezuela betreft, deelt Abrahams mee dat er tot nu toe drie verschepingen zijn geweest. Door de Covid-19 situatie is de vierde lading naar Venezuela aangehouden. De mensen uit Venezuela willen zelf naar Suriname afreizen om de lading te controleren. Het voorstel om iemand van de Venezolaanse ambassade ermee te belasten, is afgewezen. Zodra het reizen weer mogelijk is, wordt de verscheping opgepakt. Ramadhin merkt op dat tot nu toe 9000 ton is verscheept. De rest van de 30.000 ton gaat naar Venezuela zodra de situatie het toelaat. Dat contract blijft overeind staan.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April