Atompai tegen dagorder korpschef over bevordering
07 May 2020, 02:02
foto
Inspecteur van politie Milando Atompai.


Korpschef Roberto Prade heeft in een dagorder te kennen gegeven dat hij het toejuicht dat politieambtenaren zich elders dan bij de politieorganisatie bijscholen. Echter, menigeen gaat van het standpunt uit dat het behalen van een academische graad een bijzondere prestatie oplevert met daaraan gekoppeld een bijzondere bevordering al dan niet met toelating tot een officieren opleiding. Prade heeft aangegeven dat jarenlang dit beleid gevoerd is om bij afronding van een HBO-opleiding een bijzondere bevordering toe te kennen. Nu wordt er een ander beleid gevoerd. 

"Als jonge innoverende dynamische officier in het korps ben ik tegen die dagorder van de korpschef en zal ook altijd tegen zulke zaken zijn. Bij het functioneren van hoog opgeleiden gaat het niet zozeer om de studierichting maar om het denkniveau. Men moet beleid maken welke weg te bewandelen met hoogopgeleide mensen, in plaats van groepen van deze mensen met ad hoc-maatregelen weg te stoten," zegt politie-inspecteur Milando Atompai aan Starnieuws. 

"Ik heb mijn bevordering gekregen op basis van de wet. Na het behalen van mijn masterdiploma op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, heb ik een officiers vormende opleiding gedaan, waarna ik bij resolutie van de president ben benoemd tot inspecteur van politie tweede klasse. Net zoals ik mijn bevordering heb gekregen, wil ik de weg openhouden voor zij die na mij zullen afstuderen. Immers deze groep van studerende ambtenaren motiveer ik dagelijks om hun studie af te ronden," zegt Atompai. 

"Als jonge politieman weet ik hoe het is om in en door de dienst te studeren. Een bijzondere bevordering en/of welke waardering nadien, is meer dan welkom en werkt motiverend. De politieambtenaren die na mij afstuderen staan niet alleen. Ik zal met hen tot het bittere eind strijden. Vanaf mijn intrede in het korps in 2011 heb ik tegen onrecht gestreden en zal zulks tot mijn exit blijven doen," stelt de politie-officier. Hij zal als secretaris deze kwestie bespreken binnen het bestuur van de Surinaamse Politiebond. 

De korpsleiding heeft het besluit genomen dat voor de volgende studies, wegens verzadiging, geen bijzondere bevordering zal worden toegekend. Het gaat om Journalistiek, Rechten, Lichamelijke opvoeding, Sociaal Culturele Vorming, Maatschappelijk werk en Muziek. 

U kunt de dagorder van de korpschef hier downloaden. 
pdf-icon.gif Circulaire_no.15-20_toekennen_van_bijzondere_bevordering_.pdf                
Advertenties