Peru ziet een stijging van virusgevallen
06 May 2020, 22:55
foto
Peru heeft veel armoede en afgelegen gemeenschappen met weinig infrastructuur. (Getty Images)


Peru heeft meer dan 50.000 bevestigde gevallen van coronavirus, het op één na hoogste aantal in Zuid-Amerika, na Brazilië, dat veel dichter is. Het Peruaanse dodental - 1.444 - is nu ook het derde hoogste op het continent, na Brazilië (7.958) en Ecuador (1.569).

Toch was Peru één van de eerste landen in de regio die strikte sociale afstandsregels toepaste. Het sloot zijn grenzen nadat slechts een handvol gevallen was ontdekt.

De sprong in bevestigde gevallen is gedeeltelijk toe te schrijven aan uitgebreide tests - een bewijs dat eenvoudige vergelijkingen tussen landen gebrekkig zijn, aangezien elke plaats een andere benadering van de pandemie heeft. Er zijn echter ook aanzienlijke uitbraken geweest op voedselmarkten, in gevangenissen, mijngebieden en dakloze gemeenschappen.

Mensen uit armere gebieden zeggen dat ze zich gedwongen voelden de regels te overtreden om geld te verdienen of voedsel te krijgen. Volgens persbureau Reuters zijn ook haarden voor besmetting ontdekt bij de lange wachtrijen die buiten banken ontstaan, ​​terwijl mensen overheidssubsidies zoeken.

Peru heeft veel armoede, afgelegen gemeenschappen met weinig infrastructuur en dichtbevolkte gebieden met slechte hygiënefaciliteiten. Er is een vergelijkbaar beeld in de hele regio, dus andere landen zullen bezorgd naar de Peruaanse cijfers kijken.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April