Medische Zending verwelkomt negen GzA's
06 May 2020, 13:38
foto
De geslaagde Gezondheidszorg Assistenten met het directieteam directieteam van de Medische Zending.


De Medische Zending (MZ) heeft dinsdag negen Gezondheidzorg Assistenten (GzA’s) verwelkomd. Dit onder toezicht van de Inspectie van Verpleegkundigen en Verzorgende Beroepen (IVV). De GzA’s hebben de opleiding tot Gezondheidszorg Assistent, die verzorgd wordt door MZ en erkend door het ministerie van Volksgezondheid, met succes afgerond. 
 
De diploma-uitreikingen heeft bij de IVV plaatsgevonden, vanwege de Covid-19 voorzorgsmaatregelen. De geslaagden moesten in groepen van drie de kantoorruimte binnentreden. Het hoofd van de IVV heeft de eed afgenomen waarna de diploma’s werden getekend. Deze diploma’s werden symbolisch uitgereikt aan de geslaagden. Het insigne moesten de geslaagden zelf opspelden.  
 
Algemeen directeur van MZ, Herman Jintie, is blij met de geslaagden. Hij geeft aan dat dit slechts het begin is. “Men zal naar u opkijken als volwaardige GzA. De verantwoordelijkheid van dit beroep moet niet verwaarloosd worden”, benadrukte hij. Jintie merkte op dat een diploma hebben niet betekent dat men volleerd is, want dit beroep is een continu leerproces. Volgens hem zullen er momenten van vallen komen, maar de kunst is opstaan. Hoofd van de afdeling Opleiding, Julie Small, is trots op de nieuwe groep GzA’s meer nog omdat zij ondanks alle uitdagingen de moed niet hebben opgegeven. Vooral de onderlinge motivatie tijdens de opleidingsjaren was groot.  
 
Uit de groep is best geslaagde Selma Galimon extra in de bloemetjes is gezet. Naast de theoretische prestaties is er ook gekeken naar de attitude beoordelingen. Dankbaar kijkt zij terug naar haar opleidingsjaren. Zij mocht een enveloppe met een geldsom in ontvangst nemen en enkele cadeautjes, meldt de MZ in een persbericht. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April