Republic Bank schenkt US$ 100.000 ter bestrijding Covid-19
06 May 2020, 02:28
foto
Directielid Montague McLeod van de Republic Bank Suriname overhandigt symbolisch materiaal aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid.


Republic Bank Suriname heeft goederen ter waarde van US$ 100.000 geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid. Het gaat onder meer om materiaal dat gebruikt kan worden bij de aanpak van Covid-19. De overhandiging van een deel van de goederen vond dinsdag, op Wereld Handhygiënedag, plaats op het ministerie.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid is dankbaar voor de geste. De bank heeft de gezondheidsproducten via Intermed Caribe laten importeren. Het gaat onder meer om testmateriaal voor Covid-19 voor het Bureau Openbare Gezondheidszorg, maar ook een aantal PPE’s. “We zijn de Republic Bank enorm dankbaar. Het is echt op tijd en zeer welkom.” De bewindsman stelde dat naast de Republic Bank ook andere bedrijven schenkingen hebben  gedaan. Hij merkt op dat het gaat om een zeer grote donatie, die zal helpen om Covid-19 nog beter onder controle te krijgen. De bedoeling van het team is om Covid-19 zodanig onder de knie te hebben dat het zo weinig mogelijk menselijke schade aanricht. 

Namens de Republic Bank Group gaf het directielid Montague McLeod aan dat de bank opereert in een aantal landen in het Caribisch gebied en Afrika. Met de komst van Covid-19 heeft de bank gemeend om haar Power to Make a Difference programma een donatie te doen in elk land waar zij opereert. Besloten is om voor Suriname US$ 100.000 ter beschikking te stellen. Samen is nagegaan wat het meest nodig is in verband met de aanpak van Covid-19. Aangegeven werd dat vanuit BOG testmateriaal nodig is. 

“Met heel veel genoegen hebben we de betaling gedaan aan het bedrijf om die goederen te importeren. En vandaag hebben we een deel van die goederen kunnen overhandigen. Ik hoop dat ze echt een bijdrage zullen leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Suriname, maar met name aan wat er nu gebeurt met Covid-19”, zei McLeod bij de overhandiging. Hij sprak de hoop uit dat deze geste een stimulans zal zijn voor andere bedrijven in Suriname om ook hun bijdrage te leveren, op welke manier dan ook, aan de gezondheidszorg van Suriname. 
Advertenties