NDP-fractieleider Abdoel verbaasd over uitspraak rechter
05 May 2020, 14:29
foto
Amzad Abdoel, fractieleider van NDP.


NDP-fractieleider Amzad Abdoel zegt aan Starnieuws met verbazing kennisgenomen te hebben van de uitspraak van de rechterlijke macht over de valutawet. "Ik weet op dit moment niet of een rechter juridisch wel de bevoegdheid heeft een hele wet buiten werking te stellen of voor toetsing naar het Constitutioneel Hof te sturen," zegt de politicus. 

Het is volgens Abdoel net zo verbazingwekkend als toen het Hof van Justitie zelf uitleg moest komen geven omtrent een gedane uitspraak over de terugroeping van de leden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan van De Nationale Assemblee. Hierbij is volgens Abdoel gewerkt met een oude wet die niet eens meer bestaat en is een huidige in werking zijnde wet totaal genegeerd. 

"Deze taferelen bij de rechterlijke macht zijn zeer bedenkelijk en rieken naar een situatie om over na te denken of controle en toezicht over de rechterlijke macht wel of niet nodig is. We leven in een rechtsstaat en geen rechtersstaat. 
Maar goed dat de wet Constitutioneel Hof al is goedgekeurd en de voordrachten voor bemensing al gestuurd zijn naar de president. Zodra de president het Constitutioneel Hof bemand, ben ik zelf ready om deze en andere wetten voor toetsing te sturen naar dit Hof. Dan zal het kaf van het koren gescheiden worden. Het eindigt in elk geval niet hier," zegt Abdoel. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March