Guyana registreert tien nieuwe Covid-19-gevallen
05 May 2020, 03:47
foto
Ingezetenen van Guyana op de Stabroek Markt. (Foto: Newsroom Guyana)


Buurland Guyana heeft gisteren, 4 mei, tien nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus geregistreerd, wat het totaal op 92 brengt. Suriname is tot nog toe gebleven op de 10 genoteerde besmettingen, waarvan negen zijn genezen en één is overleden. Op dit moment heeft Suriname geen positieve gevallen, maar zijn de autoriteiten wel bezorgd over de ontwikkelingen aan de grenzen van het land.

In Guyana liggen nu drie personen op de Intensive Care Unit (ICU), zeven in quarantaine en 56 in isolatie. Van het totaal aantal besmette personen zijn 27 hersteld. Er zijn negen doden gevallen door het virus in Guyana.  Er zijn nu 56 actieve Covid-19-gevallen. In totaal zijn 639 personen getest, van wie er 547 negatief zijn.

"Tot op heden is het totale aantal patiënten dat op de Cpvid-19 ICU hebben gelegen 25, waarbij 7 sterfgevallen op de ICU zijn geregistreerd. Het aantal patiënten dat herstelde en uit de ICU werd ontslagen is 3," merkte minister van Volksgezondheid, Volda Lawrence, op.

Ze voegde eraan toe: "Onze gezondheidswerkers blijven onbaatzuchtig werken om ons allemaal te beschermen, maar jij blijft je heel egoïstisch gedragen, met totale minachting voor je eigen veiligheid en voor je eigen leven. Met betrekking tot de richtlijnen voor sociale afstand, heb je ze geïnterpreteerd in overeenstemming met je eigen agenda. Je blijft niet alleen massaal samenkomen, maar je gaat ook voorbij aan de avondklok en zonder gezichtsmasker voor je bescherming en de mensen om je heen."

Minister Lawrence zei: "Het is buitengewoon oneerlijk voor degenen die de richtlijnen volgen om onnodig risico te lopen. Vanaf het begin werd u allemaal verteld dat we kunnen voorkomen dat Covid-19 zich verspreidt; door gewoon thuis te blijven en alle voorzorgsrichtlijnen te volgen; dat advies is nog steeds van kracht. U kent al deze richtlijnen, dus houd u zich er alstublieft aan zodat we verder kunnen met ons leven en ons levensonderhoud."
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April