Bewoners Perica blokkeren Oost-Westverbinding; lange file
04 May 2020, 09:11
foto
Bewoners van Perica hebben de Oost-Westverbinding bij kilometer 60 gebarricadeerd. Zij eisen dat de belofte voor elektriciteit wordt waargemaakt.


Bewoners van Perica hebben de Oost-Westverbinding in het district Marowijne gebarricadeerd sinds vanmorgen zes uur. De politie is ter plekke, maar de mensen weigeren de barricade weg te halen. Mensen die naar Moengo en Albina moesten, kunnen niet verder. Er is een lange file ontstaan. 

De bewoners vinden dat ze voor de gek gehouden worden. Hen was op 19 oktober beloofd dat ze elektriciteit zouden krijgen in het dorp. Dit is niet gebeurd. Zij willen dat de belofte gedaan door president Desi Bouterse wordt waargemaakt. 

De politie heeft de mensen ertoe bewogen om de barricade op te heffen, maar eisen eerst garanties. Er zijn drie politiewagens ter plaatse. Het wachten is op districtscommissaris Kenia Pansa. De protesterende mensen zeggen dat ze 24 uur per dag elektriciteit willen, zoals dat aan ze beloofd was. 

De bewoners van het dorp hebben een petitie opgesteld voor de president. De mensen willen aangesloten worden op het elektriciteitsnet vóór 25 mei. Zij zijn bang dat na de verkiezing er niks meer zal gebeuren. Na een spoedvergadering gisteren met de bewoners, is besloten de weg te barricaderen. 

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April