Bee: De mensen hebben honger!
04 May 2020, 08:33
foto
Marinus Bee, secretaris van de ABOP, tijdens de online massameeting zaterdag.


Marinus Bee, secretaris van de ABOP tevens Assembleelid, heeft tijdens de 'online massameeting' van de partij zaterdag erop gewezen dat de regering nog steeds niet heeft gezorgd voor voedsel in de gebieden waar de totale lockdown is afgekondigd. "Ik ben niet tegen de lockdown, maar als je de mensen verplicht om in het dorp te blijven, dan moet je ook ervoor zorgen dat ze voedsel hebben," legt Bee in gesprek met Starnieuws uit. 

Bee vindt dat er meer eenheid gedemonstreerd moet worden in het land. Hij pleit voor solidariteit, want als Surinamers elders een probleem hebben, moeten anderen ondersteunen. De mensen in het Lawa-Tapanahonygebied zijn volgens Bee aan hun lot overgelaten. "De mensen leven van visvangst, jacht en het beplanten van hun kostgronden. Bij Gonini Krikimofo wilde iemand zijn netten ophalen die geplaatst waren in de rivier. Hij mocht dat niet doen, want niemand mag op de rivier. Maar hoe moet het gezin van de man dan eten?" vraagt Bee zich af. 

De politicus merkt op dat ABOP de maatregelen tegen Covid-19 vanaf dag 1 ondersteunt. De ziekte mag zich niet verspreiden in Suriname. "Maar mensen kunnen niet in de gevangenis worden gestopt en je geeft hen geen eten", benadrukt Bee. Hij voert aan dat ook anderen geen hulp kunnen bieden, omdat de dorpen afgesloten zijn. Al langer dan een maand kunnen mensen niet naar het binnenland en ze kunnen ook niet naar de stad komen. In zo'n geval is er hulp nodig, benadrukt Bee. 

De politicus vindt het erg dat tot nu toe er geen tegemoetkoming is voor de boot- en taxihouders van Albina. Bee heeft wel pakketten uitgedeeld, maar het is een druppel op een gloeiende plaat. Er is in De Nationale Assemblee een noodfonds van SRD 400 miljoen goedgekeurd om mensen tegemoet te komen. Tot nu toe zijn er geen concrete plannen hierover gepresenteerd, terwijl mensen honger hebben, stelt Bee. 
Advertenties