NDP heeft afgezegd voor economisch debat VES
03 May 2020, 16:30
foto


De organisatoren van 'De Economische Dialoog' zijn teleurgesteld dat de NDP zich te elfder ure teruggetrokken heeft als participant. Daarbij is er geen enkele reden opgegeven voor afzegging, maar wordt de afmelding afgedaan met de zinsnede ”hierbij deel ik u mee dat de Nationale Democratische Partij (NDP) vanwege omstandigheden afziet van deelname aan dit debat”, zet de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in een bericht. Het debat wordt gehouden in samenwerking met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de ICT Associatie. 

Het debat biedt de partijen de mogelijkheid om hun financieel-economische visie en beleidsinzichten te delen met de samenleving, waarbij de mogelijkheid van de samenleving aanwezig is om kritische vragen te stellen. Voor dit debat hebben 16 partijen die meedoen aan de verkiezingen zich aangemeld, inclusief de NDP. Op basis van de verkregen reacties uit de samenleving was men zeer verheugd met de participatie van de NDP, als grootste regeringspartij van de afgelopen 10 jaren aan dit debat. Op debat dag 2 op maandag 4 mei staan ingeloot de NDP, de SPA en De Nieuwe Wind. Namens de NDP zou het Assembleelid Oesman Wangsabesarie de presentatie verzorgen. 

Het is zeer teleurstellend en onbegrijpelijk dat de NDP te elfder ure op zondag 3 mei om 12.35 uur een mail stuurt naar de organisatie en zich terugtrekt uit het debat. De organisatoren zijn teleurgesteld over het terugtrekken. Zij vinden het zeer merkwaardig dat twee regeringspartijen, NDP en HVB, de publieke dialoog over het economisch beleid niet aandurven met de samenleving. 

Advertenties