Journalist Ramadhin zal aangifte niet intrekken
03 May 2020, 08:38
foto
De camera van journalist Marcel Ramadhin wordt weggeslagen. De lens is beschadigd. Er is aangifte bij de politie gedaan.


Marcel Ramadhin, camerajournalist bij Apintie Televisie, is vrijdag tijdens het werk door enkele mannen belaagd. Zijn camera is daarbij beschadigd. Ramadhin heeft aangifte gedaan tegen een van de aanvallers. Zaterdag heeft de belager een groep mensen naar de journalist gestuurd om zijn verontschuldigingen over te brengen en het verzoek om de aangifte in te trekken. “De lens van mijn camera is beschadigd, een nieuwe kost ruim US$ 600 en een tweedehandse US$ 250,” merkt Ramadhin op. “Ik trek de aangifte niet in," zegt hij aan Starnieuws.

Ramadhin ging af op een tip dat er pakketten werden verdeeld aan buschauffeurs  op de parkeerplaats van Sosis. Hij is in een rapportagewagen van Apintie ernaar toe geweest met zijn eigen camera. “Al vanaf mijn aankomst werden er allerlei nare opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd,” vertelt Ramadhin. “Het ging er chaotisch aan toe. Het leek wel een scene uit de beelden die we van het buitenland gewend zijn; die momenten waarbij mensen wanhopig voedselpakketten proberen te bemachtigen. Het was luidruchtig, de Covid-maatregelen werden helemaal niet in acht genomen. De politie was er al om de zaak te stoppen. Ik deed gewoon mijn werk, ik ben flink uitgescholden. Twee gingen een stap verder en vielen me fysiek lastig. Een van ze heeft met geweld mijn camera weggeduwd.”


De pakketten die zijn verdeeld aan buschauffeurs. 

De aanwezige agenten zijn ingesprongen. Ze hebben Ramadhin geadviseerd om aangifte te doen. De journalist heeft de plek verlaten en heeft bij politiebureau Flora aangifte gedaan. Hij geeft aan dat hij ondertussen heeft ontdekt dat de chauffeurs bij geen van de twee bushoudersorganisaties zijn aangesloten is. Het is ook nog niet duidelijk door wie de pakketten zijn gegeven en waarom het op die manier, wanordelijk en gewoon op een parkeerplaats, moest gebeuren. Het ging om ruim 50 mannen die pakketten waren gaan halen. 

“Het schelden, tot daar aan toe, in ons werk moeten we heel veel kunnen incasseren,” merkt Ramadhin op. “Men is aan mijn persvrijheid gekomen, mijn camera is beschadigd en men probeert  op een goedkope manier ermee weg te komen. De belager stuurt anderen naar Apintie om zijn boodschap over te brengen. Hij verschijnt niet eens zelf. Nee, ik trek de aangifte niet in. Dit kan echt niet zo gelaten worden.”  

René Gompers
Advertenties