Anti-Fraude Platform dringt aan op antwoord president
02 May 2020, 08:37
foto


Het Anti-Fraude Platform bestaande uit VHP, NPS, PL, ABOP, DOE, PALU, DA'91, DNL, STREI, PRO, A20 en SPA dringen bij president Desi Bouterse op aan om duidelijk aan te geven welke Covid-19 maatregelen zullen gelden bij de verkiezingen. Om de kiezers in de gelegenheid te stellen hun stem veilig uit te brengen, wordt de regering gevraagd uiterlijk maandag 4 mei het Platform te informeren hierover. 

Het Platform had op 22 april al een brief geschreven naar de president over deze kwestie. Tijdens een onderhoud met politieke partijen op 27 april is opnieuw aan de orde gekomen welke speciale maatregelen er getroffen zullen worden bij de stemming. 

Asiskumar Gajadien, voorzitter van het Platform, om verduidelijking gevraagd, zegt aan Starnieuws dat indien bijvoorbeeld besloten wordt dat elke kiezer over een mondmasker moet beschikken, dat tijdig bekend wordt gemaakt. Mensen moeten niet in tijdnood komen wanneer bepaalde besluiten worden genomen. De politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen én de kiezers moeten tijdig geïnformeerd worden. 

Op de vergadering met de politieke partijen is toegezegd dat deze week nog de informatie verstrekt zou worden. Dit is echter nog niet gebeurd. Over 23 dagen gaat Suriname naar de stembus. Het is belangrijk dat iedereen op tijd de informatie krijgt, benadrukt Gajadien. 

Het Platform vraagt de president om alle politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen, een gelijkwaardige behandeling te geven over participatie in alle zaken die te maken hebben met de verkiezing van 25 mei. 
Advertenties