Caricom-team baant weg voor hertelling stemmen in Guyana
02 May 2020, 06:46
foto
Het Caricom-team is in Georgetown ontvangen door ambassadeur Colin Granderson, assistent-secretaris-generaal van het CARICOM-secretariaat voor buitenlandse en gemeenschapsbetrekkingen. (Foto: Caricom Secretariaat)


Het waarnemersteam van de Caribische Gemeenschap (Caricom) is vrijdagmiddag, op Arbeidersdag, gearriveerd in Georgetown, Guyana voor de hertelling van de regionale en algemene verkiezingen. De verkiezingen in buurland Guyana zijn op 2 maart gehouden, maar door een controversieel proces-verbaal van kiesdistrict vier, is er een hertelling van de landelijke stemmen gelast.

Het team bestaat nu uit drie personen en wordt geleid door Cynthia Barrow-Giles, senior docent bij de afdeling Overheid van de University of the West Indies. De twee andere waarnemers zijn John Jarvis, commissaris van de Kiescommie van Antigua and Barbuda en Sylvester King, adjunct-toezichthouder van de verkiezingen van St. Vincent and the Grenadines. Barrow-Gils was lid van het hoge Caricom-team dat in maart in Guyana was om deel te nemen aan een geplande hertelling die moest worden afgebroken. Jarvis en King waren ook deel van de Caricom-verkiezingswaarnemingsmissie voor de verkiezingen van 2 maart in Guyana. De andere leden van het hoge team zijn niet beschikbaar voor de huidige missie.

Caricom-voorzitter premier Mia Mottley van Barbados heeft alle betrokkenen opgeroepen te zorgen voor een geloofwaardig en transparant hertellingsproces, "om legitimiteit te geven aan elke regering die daardoor zou worden beëdigd." Ze stelde in een verklaring dat het proces zonder verdere vertraging moet worden afgerond.

Het team is direct na aankomst vervoerd naar zijn hotel. De leden zijn met een charter van Trans Guyana Airways vervoerd. De aankomst van de Caricom-leden baant de weg voor de aanstaande start van de hertelling van de stemmen. Het team wordt vandaag, zaterdag, geïnformeerd door de Guyana Elections Commission.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April