Werkers AZP krijgen waardering van SRD 500
02 May 2020, 04:41
foto


Minister Antoine Elias heeft ingespeeld op de vraag van de leiding van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) om de werkers in het ziekenhuis een eenmalige vergoeding van SRD 500 te geven. Dit heeft te maken met de extra inzet die gepleegd is in verband met Covid-19 en 1 mei, Dag van de Arbeid. 

Diverse ziekenhuizen hebben intussen ook bij de bewindsman aangeklopt voor een extra waardering van de werknemers. Elias om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij ook intussen een voorstel heeft gedaan aan de ziekenhuisdirecties. Hij heeft voorgesteld om ook een tegemoetkoming van SRD 500 aan Diakonessenhuis, St.Vincentius Ziekenhuis, 's Lands Hospitaal en Psychiatrisch Centrum Suriname. 

Voor de werkers in Mungra Medisch Centrum, Streekziekenhuis Marowijne en Regionaal Ziekenhuis Wanica is het voorstel SRD 350. Elias vindt het meer dan verantwoord om werkers uit de gezondheidssector een extra beloning te geven voor de inzet ter bestrijding van Covid-19. Ook op de Dag van de Arbeid, is het goed om de mensen deze waardering te geven. Hij verwacht dat de komende week de mensen de vergoeding kunnen ontvangen. 

Bij AZP is de betaling reeds begonnen. Claudia Redan, algemeen directeur van AZP, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het personeel zich te midden van de Covidcrisis bijzonder heeft ingezet. "Ze maken lange dagen en hebben veel van hun vrije tijd opgeofferd. Ze hebben hun eigen angsten moeten overwinnen en ook nog gezinnen overtuigen," merkt ze op. 

De algemeen directeur merkt op dat alle verdachte gevallen komen naar AZP. Ook is personeel ter beschikking gesteld van het Wanica Ziekenhuis. "Covid-patiënten worden door AZP ambulance vervoerd. De grieppoli, Spoedeisende Hulp, Intensive Care en de afdeling BRMO waar alle infectueuze gevallen komen te liggen, zijn op high alert," deelt Redan mee. "Het is geen gemakkelijke periode geweest. Het personeel van AZP verdient deze waardering," zegt zij. Daarom heeft zij het voorstel gedaan aan de minister voor een eenmalige uitkering. 
Advertenties