Bond AZP in beraad; teleurgesteld in minister Elias
02 May 2020, 01:02
foto
Vergadering met stopstewards van de bond bij AZP. Hierbij zat ook aan de voorzitter van de CLO, Ronald Hooghart. De bond is in beraad.


De bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ) is in beraad. Een gesprek met minister Antoine Elias, waarbij ook algemeen directeur Claudia Redan aanzat, heeft niet de verwachte oplossing gebracht. De bond en voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) vinden de minister niet objectief. Hij zou de kant van de leiding van AZP gekozen hebben, zegt voorzitter Lloyd Pool. Het bondsbestuur dat geen heil meer zag in het gesprek met de minister, verliet de vergadering. 

Het bondsbestuur en CLO-voorzitter Hooghart hebben donderdag vergaderd met de shopstewards van de ABPLAZ. Zij zijn gebelgd over deze situatie. De bond die in beraad is, zal verdere strategieën uitzetten om de minister c.q. de regering ertoe te bewegen de problemen in het ziekenhuis op te lossen. 

Behalve het beknotten van vakbondsrechten, de rechtspositie van medewerkers en het overschrijden van diverse wetten door de directeur van het AZP, wil de bond ook oplossingen voor: 
- De werving- en mutatiecommissie welke de minister onder drogredenen van de directeur en de president-commissaris van het AZP op zeer onbehoorlijke wijze heeft ontbonden.
- Schenden van overeenkomsten door de directie, waarbij groepen van medewerkers bepaalde toelagen niet ontvangen of gedeeltelijk ontvangen
- Het inkopen van pensioenen voor medewerkers die hierop recht hebben
- Buiten ambtelijke contracten in het ziekenhuis die voor scheefgroei zorgen. Er is hierdoor ontevredenheid en demotivatie onder het personeel.
- Achterstallige tegoeden van actief personeel, gepensioneerden en ontslagen personeel.

Reactie minister 
Minister Elias om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat vanaf het begin van de vergadering met het bondsbestuur en de CLO-voorman, het duidelijk was dat er niet geluisterd werd. De bijeenkomst was nog nauwelijks begonnen, of de mensen gaven te kennen dat ze weg wilden. De AZP-directeur was nog niet eens aan het woord geweest. De bewindsman merkt op dat zijn deur wagenwijd open is voor de bond. Door met elkaar te praten kunnen zaken opgelost worden, maar dan moet men bereid zijn naar elkaar te luisteren, stelt Elias. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April