20-jarige doodgestoken na ruzie op goudconcessie
30 Apr 2020, 19:06
foto


Faizel Kwasie (20) is woensdag doodgestoken door Atanacio B. (20). Deze dodelijke steekpartij vond plaats op een goudconcessie in het gebied meer bekend als te P’kien Kauwna, gelegen te Boven Commewijne.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek blijkt dat vier arbeiders op de goudconcessie een woordenwisseling met elkaar kregen. Het gaat om Faizel Kwasie, Lidovick K. (20), Nikil A. (21) en Attanacio B. Op een gegeven moment begonnen Faizel Kwasie, Lidovick K. en Nikil A. met Attanacio B. te vechten waarbij andere aanwezigen ze uit elkaar haalden. Niet lang daarna gingen Faisel, Lidovick en Nikel, gewapend met zware voorwerpen, naar het kamp van Attanacio alwaar zij hem aanvielen en verwondingen toebrachten. 

Attanacio zou op dat moment een mes in zijn hand hebben gehad omdat hij bezig zou brood te maken. Met dat mes bracht hij Faizel, Kwasie enkele steken toe in diens bovenlichaam. Het slachtoffer werd zwaar gewond overgebracht naar de polikliniek van het goudbedrijf Surgold. Hij is ter plaatse overleden aan de opgelopen verwondingen.

Hangende het onderzoek is Attanacio B. door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor doodslag of zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende; terwijl Lidovick K. en Nikil K. zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor openlijke geweldpleging. Het ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Inmiddels is de afdeling Kapitale Delicten van de politie belast met het verder onderzoeken van deze strafzaak, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April