Binnenkort hervatting strafzaken gerechtsgebouw Wulfinghstraat
01 May 2020, 06:48
foto


Het Hof van Justitie heeft besloten de behandeling van strafzaken binnenkort te hervatten in het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat. Gefaseerd zal een aanvang gemaakt worden met de behandeling van strafzaken in eerste aanleg. Overschrijding van de in de wet voorgeschreven termijnen moet worden voorkomen. In eerste instantie zullen strafzaken in behandeling worden genomen van verdachten die nog in hechtenis verkeren. De rolzittingen zijn vanaf 16 maart uitgesteld. 

Op deze strafzittingen zullen de door de overheid gegeven richtlijnen over het voorkomen van besmetting van personen met het coronavirus, strikt in acht worden genomen. Daarom zullen maximaal 10 personen aanwezig mogen zijn in de zittingszaal, dan wel in enige andere ruimte in het gerechtsgebouw, waarbij tevens een onderlinge afstand van 1.5 – 2 m in acht zal dienen te worden genomen.

Rekening houdend met de aanwezigheid van de rechter, de griffier, de vervolgingsambtenaar, de verdachte en diens raadsman, de deurwaarder en veiligheidsfunctionarissen, zal er een zeer beperkt aantal overige personen aanwezig kunnen zijn in de zittingszaal. Dit heeft tot gevolg dat de zittingen niet toegankelijk zullen zijn voor het publiek.

Ook de toegang van journalisten tot de zittingzaal zal noodgedwongen beperkt worden, met dien verstande dat steeds maximaal 2 journalisten de zitting zullen kunnen bijwonen. De toelating van journalisten kan echter nog verder beperkt worden, indien het voor de behandeling van de zaak noodzakelijk is om andere personen, onder wie getuigen of deskundigen te horen op de zitting. Dit, vanwege het feit dat het maximum van 10 personen per ruimte, niet overschreden mag worden, deelt het Hof van Justitie, mee. 
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April