DA'91 niet onder indruk van vreesaanjaging NDP
30 Apr 2020, 18:55
foto


DA’91 constateert dat zodra een prominente NDP’er door het Openbaar Ministerie, na de opsporingsfase door de politie, verdacht wordt van strafbare feiten, het vervolgingsapparaat onder vuur wordt genomen en de pg in het bijzonder bedreigd en bezoedeld wordt. De geschiedenis spreekt voor zich. Voorbeelden te over. Ook nu zien wij een enorme intimidatie vanuit de NDP niet alleen richting de pg, rechterlijke macht maar ook de totale samenleving. 

DA’91 is niet onder de indruk van deze vreesaanjaging. Integendeel benadrukt DA’91 des te meer dat zodra zij in het bestuurscentrum is na de verkiezingen van 25 mei a.s. zij de rechterlijke macht en al haar werkarmen zal versterken zodat wij onder andere de “gestolen gelden van het volk” terughalen en de boevenbende zonder pardon voor de rechter slepen.  

Het is duidelijk dat de NDP nooit eerbied en respect voor de rechtsstaat heeft gehad, toen niet en ook nu niet. De gezochte argumentatie in de NDP-verklaring onderstreept de minachting voor het OM. De wet biedt aan eenieder voldoende de mogelijkheid in eerste aanleg en daarop volgend in hoger beroep mogelijkheid om je onschuld te bewijzen. Desondanks kiest de partij ervoor de minister  die al jaren gekenmerkt  wordt door onsmakelijke en onverantwoordelijk praktijken in relatie tot o.a. de CBvS, in bescherming te nemen alvorens er ruimte is voor daadwerkelijk onderzoek. Uit de vordering blijkt overduidelijk dat het OM niet lichtvaardig is omgegaan maar er genoegzame gronden aanwezig zijn voor een vervolging. 

Deze coalitie ontbeert volledig de toetsing aan de ‘zedelijkheid en het staatsbelang’. De NDP fractie poogt wederom de berechtende instantie te zijn om zo hun corrupt beleid door laten gaan dat in dit enkel geval om honderden miljoenen aan buitenlandse valuta gaat. 

DA’91 zal wat in het huidige parlement niet lukt, in de nieuwe DNA na 25 mei 2020, onmiddellijk vorm geven namelijk de opheffing van de ministeriële immuniteit. Het huidige standpunt van de NDP is niets anders dan de zoveelste samenzwering tegen de ontwikkeling van ons volk. DA’91 zal hier een radicaal eind aan brengen!
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April