NPS: NDP wil niet dat justitie zaak-Hoefdraad onderzoekt
30 Apr 2020, 03:02
foto


De NDP-verklaring komt er gewoon op neer dat zij niet wil dat de zaak tegen minister Gillmore Hoefdraad verder wordt onderzocht door justitie. Daarom trekt zij het haar kenmerkende rookgordijn op van een politiek gemotiveerde aanval van de rechterlijke macht op de NDP. Volgens de NDP geldt de wet dus niet voor Hoefdraad. Voor de Nationale Partij Suriname (NPS) zijn recht en wet voor elke Surinamer de fundamenten van een fatsoenlijke samenleving. De NPS dringt daarom aan op een urgente behandeling van deze zaak in De Nationale Assemblee. 

De cover-up verklaring van de NDP bevestigt de wetteloze manier waarop de NDP meent ons land te besturen, stelt de NPS. Op voorhand wordt minister Hoefdraad verdedigd en vrijgepleit van alle zaken waarvan hij verdacht wordt. "Er zijn wetten en regels in ons land waar iedereen zich aan moet houden. Wie de wet overtreedt, komt in aanraking met justitie. Elke zaak wordt door een rechter getoetst en wie schuldig is bevonden, wordt veroordeeld of zelfs opgesloten. Dat geldt voor elke kleine of grote dief," merkt de NPS op. 

Voor een minister die in de uitoefening van zijn ambt een strafbaar feit begaat, zijn er bijzondere regels gemaakt en is er een tussenstap nodig. De Nationale Assemblee moet eerst toestemming geven om een dergelijke aanklacht tegen een minister verder in gerechtelijk vooronderzoek voort te zetten en uiteindelijk voor de rechter te brengen. Let op: In deze fase is er door het Openbaar Ministerie geen veroordeling uitgesproken maar slechts een (dringend) verzoek aan De Nationale Assemblee gedaan om het Openbaar Ministerie in staat te stellen om verder onderzoek te kunnen doen!, benadrukt de NPS. 

De zaken waarvan de minister wordt verdacht zijn zeer ernstig en hebben mede als resultaat een vastgelopen economie, een bankroete Centrale Bank, torenhoge prijzen en verarming van het gehele Surinaamse volk, de NDP toppers waarschijnlijk uitgezonderd, voert de NPS aan. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April