Zunder: Post directeur Belastingen, technische uitdaging
30 Apr 2020, 00:00
foto
Armand Zunder, de nieuwe directeur van de Belastingen.


Vakbondsleider en econoom Armand Zunder ziet het als een technische uitdaging om per 1 mei, Dag van de Arbeid, het roer over te nemen bij de Belastingen. Hij is door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën benoemd tot directeur der Belastingen. In een circulaire wordt de benoeming bekendgemaakt aan het personeel. Zunder om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de Belastingdienst aan revisie toe is. 

Zunder merkt op dat de loontrekkers SRD 1.3 miljard bijdragen aan de staatskas. Dit is in vergelijking met de 'brede schouders' veel meer. Het belastingsysteem moet volgens hem rechtvaardiger worden. Voor de vakbeweging is het volgens Zunder belangrijk dat de loonbelasting onder de loep wordt genomen. Hij vindt het symbolisch dat zijn benoeming juist per 1 mei is. 

In Ravaksur-verband was gevraagd aan de regering om verlichting van de belastingen voor de loontrekkers. Dit zou per eind april gebeuren. Zunder die ook voorzitter is van de Progressieve Werknemers Organisatie, heeft in Ravaksur-verband gesprekken gevoerd hierover. Door de Covid-19 pandemie is er wat vertraging gekomen in het doorvoeren van de belastingverlichting. 

Zunder merkt op dat in de maatregelen die de regering zal bekendmaken, ook aan de werknemers is gedacht. In het steunfonds zijn er ook maatregelen die moeten zorgen voor koopkrachtverlichting. Zunder zegt dat deze functie een technische uitdaging is. Hij zal zijn kennis, ervaring en kunde inzetten. Hij was eerder door president Desi Bouterse gevraagd om governor te worden van de Centrale Bank van Suriname. Deze benoeming is niet doorgegaan, nadat er vooral van C-47 kritiek kwam op dit voornemen. 
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April