Voldoende babyvoeding gegarandeerd
30 Apr 2020, 07:37
foto
Beeld: Nutriciavoorjou.nl


De import van babyvoeding is gegarandeerd door de Murabaha leningsovereenkomst tussen de ITFC, een dochteronderneming van de Islamic Development Bank, en Suriname. De overeenkomst is goed voor een bedrag van USD 25 miljoen. Nutrisur zal via de regeling babyvoeding ter waarde van Euro 5 miljoen importeren. De ITFC heeft de directe gunning aan Nutrisur voor de import van babyvoeding, formeel goedgekeurd.

Via de Murabaha overeenkomst zijn importen mogelijk voor basisgoederen, medicijnen, brandstof en inputs voor de agrarische sector. In verband met de COVID-19 pandemie heeft de ITFC de leningsvoorwaarden van deze overeenkomst versoepeld.

Door de overeenkomst kan Nutrisur starten met de import van de complete lijn babyvoeding van het merk Nutrilon, inclusief voor baby’s met bepaalde allergieën. Nutrisur heeft in overleg met de verschillende ziekenhuizen en kinderartsen de behoefte aan babyvoeding vastgelegd. De babyvoeding wordt geleverd aan alle ziekenhuizen en is ook beschikbaar voor het publiek. Nu worden de administratieve zaken via het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met Nutrisur afgerond.

Op jaarbasis is de behoefte aan babyvoeding die door Nutrisur wordt geïmporteerd ongeveer 5 miljoen euro. Het bedrijf is al langer dan 20 jaren de officiële importeur en distributeur van Nutrilon en heeft een marktaandeel van meer dan 90% in Suriname, meldt Financiën, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April