Voordeel twijfel, Penitentiaire Ambtenaren schorten actie op
29 Apr 2020, 13:19
foto
Tijdens een rumoerige vergadering hebben de penitentiaire ambtenaren besloten hun actie op te schorten. (Foto: Raoul Lith)


De leden van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) hebben hun actie opgeschort die zij maandag waren begonnen. Na een rumoerige vergadering heeft het bestuur hen kunnen overtuigen dat er vanuit  het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) een oplossing is gevonden. De leden waren teleurgesteld dat de overbruggingstoelage en de terugwerkende kracht (twk) van de nieuwe loonreeks niet waren uitbetaald conform afspraak.

Anil Ramharakh, commissaris van de bond, zegt dat de tegoeden en rekeningnummers van de leden worden opgestuurd naar het ministerie van Financiën. Vanaf donderdag zullen zij de zaken volgens een schema afwikkelen. "Dit hebben wij de leden ook voorgehouden tijdens de vergadering". Ramharakh stelt dat de leden meewerken tot dinsdag 5 mei om 12:00 uur. Als het geld dan nog niet op hun rekening is overgemaakt, wordt alles zonder pardon plat gelegd.

De vakbondsman geeft aan dat het werk nu wordt hervat met het vertrouwen dat beloftes en afspraken worden nagekomen. Het KPA heeft in de verschillende inrichtingen verantwoordelijkheden in het kader van de beveiliging van de arrestanten en gedetineerden. De consequenties kunnen van dien aard zijn dat zich een opstand zou voordoen tijdens een werkneerlegging. De algemene ledenvergadering is gehouden op het Centrale Penitentiaire Inrichting te Welgedacht A.

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April