Covid-19-gevallen toegenomen in Guyana en Frans-Guyana
30 Apr 2020, 02:33
foto


Het aantal Covid-19-gevallen in Guyana en Frans-Guyana zijn in de afgelopen dagen toegenomen. Buurland Guyana heeft nu 78 gevallen, terwijl het oostbuurland Frans-Guyana 125 besmettingen heeft geregistreerd. Suriname heeft sinds zijn 10e Covid-19-patiënt geen andere besmettingen gehad.

Het eerste geval in Frans-Guyana werd op 4 maart geregistreerd. Sindsdien zijn 93 patiënten al hersteld. Er is nu één patiënt opgenomen in het ziekenhuis, terwijl 22 patiënten in speciale quarantaine zijn geplaatst in een hotel. Het oostbuurland heeft net als Suriname één dode gehad als gevolg van het nieuwe coronavirus. Er kwam een plotselinge toename nadat binnen 24 uur 13 infecties werden geregistreerd in het Franse Grand-Santi, dichtbij Stoelmanseiland. De bron van de besmetting in Grand-Santi is een patiënt uit Saint -Laurent du Maroni die het dorp had bezocht tijdens zijn besmettelijke periode. Tot nog toe zijn besmettingen geregistreerd in Saint-Laurent, Saint-Georges, Maripasoela, Grand-Santi, Cayenne Island en Matoury.

Bij de westerburen zijn woensdag drie nieuwe besmettingen genoteerd, wat het totaal aantal Covid-19-gevallen in Guyana op 78 brengt. Na de acht sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, zijn er geen nieuwe overlijdens meer gemeld. Centraal Georgetown blijft het epicentrum met de meeste geïdentificeerde positieve gevallen. Tot dusver zijn 18 van de besmette mensen genezen. In totaal zijn 519 mensen getest op het virus, van wie 441 negatief waren. Er zijn drie mensen opgenomen op de Intensive Care, 18 zijn in overheidsquarantaine, terwijl 52 zijn geïsoleerd.

Wereldwijd zijn er zo'n 3 miljoen mensen besmet met het coronavirus van wie meer dan 202.000 zijn overleden. In de Verenigde Staten alleen zijn er 1,2 miljoen mensen besmet van wie meer dan 60.000 zijn overleden.
Advertenties