Brazilië: Bolsonaro benoemt Mendonça tot minister van Justitie
28 Apr 2020, 10:37
foto
De populaire Braziliaanse minister van Justitie, Sergio Moro, nam vrijdag ontslag nadat hij in aanvaring kwam met president Jair Bolsonaro. (Foto: Reuters)


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft André Mendonça aangesteld als de nieuwe minister van Justitie, ter vervanging van Sergio Moro. De populaire Moro nam vrijdag ontslag  nadat hij zijn baas had beschuldigd van wangedrag, aldus het staatsblad dinsdag.

Mendonça was eerder de procureur-generaal van Brazilië. Alexandre Ramagem, voormalig hoofd van de Braziliaanse inlichtingendienst (Abin), werd volgens de publicatie benoemd tot hoofd van de federale politie, ter vervanging van Mauricio Valeixo. Bolsonaro heeft Valeixo  vrijdag ontslagen.

Ramagem is een goede vriend van de familie Bolsonaro en nam de leiding over de persoonlijke veiligheid van de toenmalige presidentskandidaat toen hij in 2018 tijdens zijn campagnetoer werd neergestoken. Ramagem was afgelopen juli chef inlichtingen geworden.

Moro, een voormalige rechter die populair is vanwege het gevangen zetten van corrupte politici en zakenlieden, zei dat hij de regering had verlaten omdat Bolsonaro de chef van de federale politie om persoonlijke en politieke redenen had ontslagen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April