Penitentiaire ambtenaren houden sitdown-actie
27 Apr 2020, 13:24
foto


Leden van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) zijn maandag om 11 uur in een sitdown-actie gegaan. Zij zijn teleurgesteld dat het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) zijn afspraken niet is nagekomen. BPAS fungerend voorzitter Max Breinburg Jr. zegt dat volgens afspraak de leden per april de nieuwe loonreeks op hun loonslip moesten zien. Hiernaast zou ook de overbruggingstoelage die sinds januari was beloofd, worden uitbetaald. Ook de terugwerkende kracht (twk) van de nieuwe loonreeks hoort hierbij.

Breinburg zegt aan Starnieuws dat de kredietopening is gegeven door het ministerie van Financiën. De middelen waren reeds beschikbaar gesteld om de afspraken na te komen. “Wat we van Juspol hebben begrepen, is dat vanwege een administratieve fout door een persoon, we uiteindelijk alleen ons nieuw salarisreeks hebben gekregen en de rest is uitgebleven,” zegt de fungerend BPAS-voorzitter. Hij zegt dat de leden hun overbruggingstoelage en andere gelden niet hebben ontvangen. De twk die uitbetaald moet worden gaat tot 2010.

“Wij zeggen dat die ene persoon niet ervoor kan zorgen dat het hele korps eronder lijdt. We willen hebben, koste wat het kost dat ze een manier zoeken om ervoor te zorgen dat we onze gelden krijgen,” zegt  Breinburg. Hij meent dat het bij Financiën vaak moeilijk is om een kredietopening te krijgen. “Nu we die opening hebben gekregen gaat het juist bij ons mis”. De vakbondsman zegt dat volgens afspraak alle gelden een keer zouden worden uitbetaald en dat is goedgekeurd door Financiën. Hij merkt op dat de leden hun geld willen zien.

De veiligheid is voorlopig gegarandeerd op de verschillende inrichtingen. De gedetineerden worden tot zover voorzien van voeding. “We willen duidelijkheid hebben wat er verder gaat gebeuren. Als we dat niet horen stopt die actie niet en het kan zijn dat we zelf gaan verscherpen”.

Raoul Lith
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March