Somohardjo: Kaalplukcontract is garantie voor het volk
27 Apr 2020, 05:36
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo geeft kandidaten aan dat het contract is ter bescherming van het volk.


DNA- en DR-kandidaten van de Pertjajah Luhur (PL) zijn vanaf de vorige week in de gelegenheid gesteld om het kaalplukcontract te tekenen. Zodra alle kandidaten van deze niveaus hebben getekend, zijn de RR-kandidaten aan de beurt. Het contract is niet ten behoeve van de PL, maar is een garantie voor het volk, zegt partijvoorzitter Paul Somohardjo.

“Het volk kan niet jaar in, jaar uit bedrogen worden. Zij moet niet het idee krijgen dat stemmen voor de PL geen zin heeft, omdat er een paar DNA-leden zijn geweest die zijn overgelopen. We moeten het volk beschermen”, geeft Somohardjo aan. 

Stemmen van twee partijen
Hoewel het kaalplukcontract door alle kandidaten wordt getekend, zal het alleen gelden voor degenen die daadwerkelijk binnenkomen. Kandidaten die nu een contract tekenen en geen zetel halen, hoeven geen boete te betalen wanneer zij besluiten de partij te verlaten. Tijdens verschillende meetings met de kandidaten afgelopen week, bracht de PL-voorzitter in herinnering dat vanwege de samenwerking met ABOP de te behalen zetels ook van ABOP zijn, omdat die met behulp van de kiezers van die partij zijn behaald. Weggaan met een zetel betekent daarom weggaan met stemmen van de PL én van ABOP. Volgens Somohardjo heeft ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk de verzekering gegeven dat niemand van hem zal overlopen. Brunswijk heeft gesteld dat wie dat tóch doet, niet van het geld zal genieten. 

Zetel achterlaten
Indien kandidaten bij de komende verkiezingen een zetel halen en daarna aansluiting zoeken bij een andere partij, dan is er niets aan de hand, zolang zij hun zetel achterlaten. “Ma ef’ yu wan’ gwe nanga den stem fu den kiezer, dan yu ow faya. Daarom yu teken a contract. Ef yu abra go seri a sten gi NDP, leki Sapoen nanga Chitan, dán yu mus’ pai vijf miljoen dalla”, gaf Somohardjo de kandidaten mee. Wanneer de president niet in De Nationale Assemblee kan worden gekozen, dan zal de Verenigde Volksvergadering bepalen wie staatshoofd wordt. RR-leden zullen bij de VVV een heel belangrijke rol spelen, omdat zij ook stemrecht hebben. Daarom zullen de RR-kandidaten van de PL ook het contract tekenen. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April