Reactie op: President spreekt politieke partijen
27 Apr 2020, 04:23
foto


Het platform weet niet waarover hij het heeft wanneer gesteld wordt dat, volgens de directeur van het Kabinet van de President, middels een bekendmaking de uiterste dag van 28 april 2020 zal worden verschoven naar 4 mei 2020  met betrekking tot de behandeling van de beroepsschriften ingevolge de artikelen 52, 68 en 83 lid 2 van de Kiesregeling.
Kolder!!! We hebben erop gewezen dat met inachtneming van de Zondagsrustwet (G.B. 1944 no. 650, gewijzigd bij G.B. 1971 no. 76) bij de behandeling van de beroepsschriften zoals in de Kiesregeling staat aangegeven, binnen uiterst 8 dagen, het kan uitlopen als rekening wordt gehouden met de zondag en de daarmee gelijkgestelde dagen.

Wij mogen dat omdat de administratie van het Kabinet een instantie binnen het instituut van de president als beroepsorgaan is en geenszins een orgaan ingevolge de Kiesregeling. Daarom geldt de Zondagsrustwet wel voor ons.
De directeur van het Kabinet van de President is aansprakelijk voor de afhandeling van de beroepsschriften.
Ondanks dat recht hebben wij er uitdrukkelijk op gewezen, dat wij zullen zorgdragen dat alle beroepsschriften uiterlijk 28 april 2020 ter beschikking zijn van de belanghebbenden, om te voorkomen dat de verkiezingskalender van het ministerie van Binnenlandse zaken in de war komt.

Welnu op heden, 27 april 2020, zijn alle 27 beroepsschriften afgehandeld en ter bestemder plekke via de deurwaarder aangeboden. Efficiënt werken is iets anders dan babbelen. Derhalve is er geen enkele aanleiding een beroep op de President te doen. Waarvoor?

Dit standpunt kan nooit in strijd zijn met de Kiesregeling. Trouwens deze juridische benadering is bestemd voor de fijnproevers.

Eugène van der San
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April