Peru: 17 politieagenten overleden aan Covid-19
26 Apr 2020, 13:40
foto
De politie en de krijgsmacht voeren controle uit op de beperkingsmaatregelen uit. (Getty Images)


Zeventien politieagenten in Peru zijn overleden nadat ze Covid-19 hadden opgelopen, terwijl ze een landelijke afsluiting afdwingen. De minister van Binnenlandse Zaken, Carlos Morán, nam vrijdag ontslag nadat hij was bekritiseerd omdat hij de officieren geen maskers en medische zorg had gegeven.

Meer dan 1.000 politieagenten zijn besmet met het virus. Het land heeft tot nu toe meer dan 25.000 infecties en 700 sterfgevallen geregistreerd, volgens een telling van de Johns Hopkins University in de Verenigde Staten. Peru heeft 32 miljoen inwoners.

De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken zei dat zijn departement US$ 15 miljoen had uitgetrokken om beschermende uitrusting voor de politie te kopen. Gastón Rodríguez voegde eraan toe dat tegen de eerste week van mei ongeveer 220.000 Covid-19-tests voor de troepenmacht zouden aankomen.

De afsluiting van Peru is nu in de zesde week. Eerder deze maand begon het land met het toepassen van strikte nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, waardoor de publieke beweging per geslacht werd beperkt.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March