ABOP en PL willen 6 zetels van NDP aftroggelen
26 Apr 2020, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tijdens de tweede 'online massameeting' zaterdag via de studio van Apintie televisie.


De voorzitters Ronnie Brunswijk (ABOP) en Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) willen door de samenwerking die zij zijn aangegaan zoveel mogelijk zetels aftroggelen van de NDP. Dit zeiden ze zaterdag tijdens een 'online massameeting' die via sociale media, diverse televisie- en radiostations te volgen was. Zij benadrukten dat ABOP/PL een factor zullen zijn bij de totstandkoming van de nieuwe regering. Zonder deze twee partijen zal volgens hen niemand in staat zijn een regering te vormen. 

Brunswijk en Somohardjo voerden aan dat er van alles gedaan zal worden om verdeeldheid te brengen tussen de twee partijen. Er wordt volgens ABOP-ondervoorzitter Joël (Bordo) Martinus heel wat fake news verspreid. Zo is een gerucht de wereld in geholpen dat zakenman Dilip Sardjoe (NDP) Brunswijk een miljoen zou hebben gegeven om samen te werken met NDP. Hij merkte op dat deze berichten verspreid worden omdat mensen zien dat ABOP groeit. Brunswijk herhaalde dat Rudisa de truitjes heeft gesponsord. Hetzelfde geldt voor water en sap. Maar dit betekent geenszins dat samengewerkt zal worden met NDP. Brunswijk voerde aan dat hij nooit met Bouterse meer zal samenwerken. 

Somohardjo voerde aan dat hij vanaf de jaren tachtig met Brunswijk strijd heeft geleverd om de democratie terug te brengen. "Zonder ons was de democratie niet terug," voerde de politicus aan. Hij wees net als Brunswijk er op dat met verschillende partijen gesprekken gevoerd zijn om te komen tot een samenwerking. Brunswijk deelde mee dat met de NPS verregaande afspraken waren. Ook met de VHP is er uitvoerig gesproken. Uiteindelijk is die samenwerking niet gelukt. 

Op de BEP en HVB na willen volgens Somohardjo en Brunswijk alle partijen dat de NDP naar huis gaat. Zij vinden het jammer dat zelfs op ressortniveau de samenwerking niet is gekomen tussen de partijen die hetzelfde doel nastreven. De NDP moet weg om het beleid te kunnen veranderen, werd aangevoerd. Volgens Somohardjo zal door de samenwerking tussen zijn partij en de ABOP zes van de 26 zetels afgesnoept worden van de NDP. De VHP en de NPS zullen ook zetels veroveren ten koste van de NDP. "Het blok dat zal bepalen wie in het machtscentrum komt is ABOP/PL", stelde Somohardjo. "Wij bepalen wie president, wie vicepresident en DNA-voorzitter wordt". 

Brunswijk legde uit dat er harde afspraken tussen hem en Somohardjo gemaakt zijn over de kandidaten die op elkaars lijst geplaatst zijn. Ook al staat iemand van ABOP op de lijst van de PL, die persoon behoort tot de geel/zwarte partij. Hetzelfde geldt voor kandidaten van PL die op de lijst van ABOP voorkomen. "Het is een leugen als iemand zegt dat ABOP geen kandidaten heeft gesteld in Wanica en Commewijne. Wij hebben gekeken in welke districten wij sterker zijn door samen te werken," benadrukte Brunswijk. Hij zei dat het land bevrijd zal worden over precies een maand. "Er komt verandering van beleid," beloofde hij. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April