Kwaku Summer festival 2020 geannuleerd
24 Apr 2020, 18:48
foto


Het Kwaku Summer Festival 2020 gaat vanwege het coronavirus niet door. Organisator Ivette Forster heeft de annulering ook bevestigd tegenover Starnieuws. “We zagen het al aankomen. Na het besluit van premier Mark Rutte afgelopen dinsdag om evenementen tot 1 september te annuleren, kun je niets anders doen dan afgelasten. Het zij zo!. Jammer, maar gezondheid gaat voor”, reageert ze.

Niet alleen de organisatie achter het festival is volgens Forster geraakt door het kabinetsbesluit, maar ook de bezoekers, standhouders, artiesten en medewerkers. “Ook voor veel Surinamers uit Suriname, die speciaal voor het festival naar Nederland zouden reizen, zal het een strop zijn.” vult ze aan. Ze stelt dat ze vanaf november volop bezig waren met de voorbereidingen.

Forster zegt dat er ook is nagedacht over een latere of minder drukke editie, maar dat bleek niet mogelijk. Eén van de topartiesten die dit jaar zou optreden, salsakoning Oscar D'Léon, heeft al toegezegd voor volgend jaar. Hij was geboekt voor het onderdeel Friday Concert. Oscar d’Leon gaat zijn 50-jarig jubileum op het Kwaku Summer Festival 2021 met de fans vieren. "De gekochte entreekaarten voor zijn optreden blijven gewoon geldig." Kwaku zou dit jaar van 11 juli tot en met 2 augustus plaatsvinden.

Steven Seedo
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April