Santokhi: Hoefdraad dient af te treden
24 Apr 2020, 06:32
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


Het beleid en de visie van de VHP is dat elke publieke functionaris die de status krijgt van verdachte, moet aftreden. Dus dient minister Gillmore Hoefdraad van Financiën af te treden nu de procureur-generaal De Nationale Assemblee gevraagd heeft hem in staat van beschuldiging te stellen. Zo reageert VHP-voorzitter Chan Santokhi om een reactie gevraagd, tegenover Starnieuws. 

De VHP-topman zegt dat het hier gaat om een gerechtelijk onderzoek op het hoogste justitiële niveau van een functionaris in een publieke functie die klaarblijkelijk strafrechtelijke handelingen heeft gepleegd. De kwestie is conform de wet voorgelegd aan De Nationale Assemblee en de VHP wacht het besluit van de Assembleevoorzitter af. 

De VHP-fractie is beschikbaar voor de parlementaire vergadering over de vordering van de pg, die aangegeven heeft dat de minister wordt verdacht van strafbare feiten. De VHP vindt dit een ernstige aangelegenheid, mede in het kader van de noodzaak om klaarheid te brengen in de vele financiële malversaties in de afgelopen periode en kijkt uit naar een spoedig besluit van het parlement. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April