Simons: Vordering pg volgens wettelijke procedures afhandelen
24 Apr 2020, 00:36
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat volgens de wettelijke regels de vordering van het Openbaar Ministerie zal worden afgehandeld. Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday vordert tot het in staat van beschuldiging stellen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. 

Simons heeft de stukken donderdag thuis ontvangen. Vrijdag worden de stukken ingeboekt bij De Nationale Assemblee. Dan zullen ze ook ter beschikking zijn van de Assembleeleden. De Assembleevoorzitter bevestigt dat ondanks het verkiezingsreces, deze kwestie zal worden afgehandeld door het hoogste college van Staat. 

NDP-fractieleider, Amzad Abdoel, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat na bestudering van het pakket aan informatie die door de pg is gestuurd, het parlement een besluit zal nemen. "Uit het verleden hebben wij de bittere les geleerd dat vooral de minister van Financiën diverse malen politiek is aangevallen. Nog voordat onderzoeken en resultaten van onderzoeken bekend waren, was de minister al veroordeeld," stelt Abdoel. 

"Ook de methode van onderzoek heeft ons in het verleden enorm veel zorgen gebaard. Organisaties die mijns inziens politiek gelieerd zijn, zijn voor adviezen benaderd. Dit hebben wij vooral mogen meemaken bij de beschuldigingen omtrent overtreding van de Wet op de Staatsschuld. Het ging in deze vooral om organisaties wiens meningen en standpunten eerder al publiekelijk bekend waren. Wij gaan dus de informatie goed bestuderen en op basis daarvan handelen. De wet schrijft duidelijk voor hoe er gehandeld zal moeten worden. Wij zullen als zodanig handelen," stelt Abdoel. 

Advertenties