OKB vraagt informatie CBB over verkeerde adressen personen
23 Apr 2020, 05:34
foto
De ter inzagelegging van de voorlopige kiezerslijst in Saramacca. (Foto: BIC Saramacca)


Verschillende media maken melding van dat verontruste burgers ineens geconfronteerd worden met namen van mensen die op hun adres zouden wonen. Het gaat over het algemeen om namen van mensen uit het buitenland. Haïtiaanse namen zijn herkenbaar. Een vrouw uit Welgedacht C deelt radio Asosye mee dat twee vrouwen van de NDP thuis bij haar geweest zijn om te informeren of bepaalde personen ingeschreven staan op haar adres. Ook radio ABC maakte melding van iemand die ook ineens bezoek kreeg met de vraag of voor hen vreemde mensen op het adres wonen. 

Anderen melden op sociale media dat ook ineens post komt voor vreemde mensen op hun adres. De mensen zijn getogen naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Daar hebben ze te horen gekregen tijdens de verificatie dat inderdaad een aantal mensen ingeschreven is op de adressen. De medewerker verklaarde dat pas na de verkiezingen de namen verwijderd kunnen worden. "Daar zijn wij het helemaal niet mee eens. De namen moeten nu verwijderd worden," stellen de personen die geconfronteerd zijn met deze situatie. 

De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zij vrijdag contact heeft gemaakt met CBB-directeur Dennis Menso. Zij heeft de verschillende berichten ook gekregen en wil opheldering hierover hebben. Menso heeft beloofd na te gaan wat er aan de hand is en zal vandaag rapporteren. 

Van Dijk-Silos zegt dat zij pas inhoudelijk kan reageren op basis van de informatie die zij van Menso zal krijgen. "Het OKB zal zich actief met deze zaak bezighouden," deelt ze mee. De kiezerslijsten worden regelmatig gematcht door OKB. Er is al een kiezerslijst opgevraagd, zodat deze vergeleken kan worden met een eerdere versie. Verschillende politieke partijen hebben eerder ook al de aandacht gevraagd voor de groei van de kiezerslijst.  
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April