Bee: Bootsmannen Albina dreigen in actie te komen
22 Apr 2020, 07:31
foto
Assembleelid Marinus Bee


De situatie met de boothouders in Albina dreigt uit de hand te lopen nu de grens met Frans-Guyana al langer dan een maand is gesloten. De mannen zitten zonder inkomen en kunnen hun gezin niet verzorgen. Er is geen zicht op wanneer ze weer aan het werk kunnen gaan, zegt Assembleelid Marinus Bee (ABOP) aan Starnieuws. 

"Ik vind ook persoonlijk dat er geen hulp is gekomen tot nu toe en dat is heel erg. De boothouders en taxidrivers waren allemaal blij toen er een bedrag van SRD 400 miljoen was goedgekeurd. Uit het noodfonds zouden personen die door de Covid-19 crisis het moeilijk hebben gekregen, worden geholpen. Maar we zijn bijna twee weken verder en er is geen zicht op wanneer de regering de mensen tegemoet zal komen," voert Bee aan. 

"Ik roep als volksvertegenwoordiger de regering op met spoed over de brug te komen en vandaag nog met een regeringsdelegatie naar het gebied te vertrekken om met de mannen te praten en te komen tot een oplossing. De mannen hebben een verantwoordelijkheid en dat moeten we niet onderschatten," benadrukt Bee. 

Assembleelid tevens voorzitter van ABOP, Ronnie Brunswijk, had een week geleden met de mensen gesproken. Hij had hen gevraagd zich rustig te houden omdat er hulp geboden zou worden. "Maar wij vinden dat de tijd nu dringt. De mensen hebben honger maar ook de dorpen langs de rivier moeten zo snel mogelijk voorzien worden van voedsel. Het leven van de gemeenschappen is ontwricht, dus regering neemt u de verantwoordelijkheid op," stelt Bee. 
Advertenties