Oproepingskaarten op 26 april helemaal bedrukt
22 Apr 2020, 06:38
foto
Het bedrukken van de voorzijde van 422.000 oproepingskaarten is aan de gang.(Foto: Biza/NII)


Het proces van bedrukken van de voorzijde van de oproepingskaarten is maandag gestart. Dit gebeurt onder toezicht van het Korps Politie Suriname (KPS). Soebhas Bachoe, coördinator van de werkgroep Oproepingskaarten van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), gaf in bijzijn van een vertegenwoordiger van het bestuursressort Boven Coppename van het district Sipaliwini het startsein.

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is op de hoogte gesteld van de start van de werkzaamheden. Bachoe zegt dat zonder een vertegenwoordiger van het desbetreffende districtscommissariaat, de dozen met oproepingskaarten niet worden opengemaakt. Een vertegenwoordiger van het commissariaat van het district Sipaliwini van het bestuursressort Boven Coppename controleerde voor het printen, de bestellerslijst en de kleur van de kaarten.

De oproepingskaarten zullen per district van kleur verschillen. Zo zijn de oproepingskaarten voor Paramaribo rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en Sipaliwini groen. Volgens planning zullen alle oproepingskaarten op 26 april bedrukt zijn aan de voorzijde. De achterzijde is kortgeleden al bedrukt.

Op basis van 385.000 kiesgerechtigden zijn 422.000 oproepingskaarten geproduceerd. Dit is ongeveer tien procent meer dan het aantal kiesgerechtigden. Per district is er rekening gehouden met een risico factor van 1%. Men heeft rekening gehouden met eventuele mis-/herprints, uitprinten van duplicaten tijdens de periode van de colportage tot de dag voor de stemming en uitschrijven van duplicaten door de stembureau voorzitter op de dag van de verkiezingen, meldt de Communicatie Unit van Biza.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March