DA'91: Misbruik van macht door DNV
21 Apr 2020, 12:23
foto


Bij het voornemen van de regering voor de aanname van de wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand hebben wij, DA’91, direct aangegeven dat de geschiedenis, het getoonde karakter van deze regering dat gekenmerkt wordt door intimidatie, negeren van de belangen van de grotere samenleving en openlijke beroving van de samenleving op zowel financieel-economisch als moreel-ethisch vlak, maakt dat geen enkele verantwoordelijke democraat akkoord kan gaan om deze regering nu legaal de ruimte te geven om voor onbepaalde tijd alle controle mechanismen uit te schakelen en wettig de dictatuur te vestigen. De oppositie heeft met 8 van de 18 tegen gestemd op 8 april jl.

Bij de behandeling van de Wet Controle op Transacties Wisselkantoren waarschuwden wij ook voor de ruimte die deze wet biedt voor misbruik van bevoegdheid door personen die elke grondwettelijke basis missen, bevoegd worden om burgers hun woningen zonder opdracht van het OM te betreden en mensenrechten te schenden. De gebeurtenis in de woning van  dhr. Rodney Cairo bevestigt de terechtheid van onze waarschuwing. Erger nog het optreden van de politiechef om zonder verificatie met de pg terzijde te stappen en een burger geen bescherming te bieden, evenals het vrijuit laten gaan van personen die geen enkele officiële bevoegdheid hebben tot arrestatie, is heel ernstig. 
Het feit dat Mw. Veira, wiens broer overigens net benoemd is in een hoge functie, meent dat de gemeenschap maar rustig moet wachten op informatie is tekenend voor het 'Gestapo gedrag'. 

Bovendien moeten wij ons ernstige vragen stellen over de samenstelling van het ‘ontvoeringsteam’. Wanneer het nu blijkt dat onder dat team het om Spaans sprekende mannen ging dan moeten wij voorbereid zijn dat het regime Bouterse dezelfde weg opgaat als Maduro. Heeft Bouterse in verwachting dat de eigen manschappen de illegitieme opdrachten van een crimineel regime uiteindelijk niet meer zullen uitvoeren nu reeds Cubaanse agenten ingevlogen? Ook in Venezuela wordt Maduro in het zadel gehouden door Cubaanse manschappen. Zijn de 59 Cubaanse ‘artsen’ die zonder toestemming van de Surinaamse medici werden ingevlogen daadwerkelijk ‘artsen’?

Mw. Veira heeft heel veel te verantwoorden naar de samenleving. Wanneer zij aangeeft dat het om de Staatsveiligheid gaat, moet zij niet denken dat dit de burger die ervaring heeft met Bouterse en zijn regime het zwijgen zal opleggen. Zij moet komen verklaren wat het gevaar is. 

Zijn de twee recent aangenomen wetten deel van het scenario om Surinamers wederom in het avontuur van dictatuur onder Bouterse te storten. En verleent mw. Veira daar hand- en spandiensten aan? Zal zij ook toestaan dat er tegen de Grondwet gehandeld wordt uit hoofde van zgn. Staatsveiligheid met inzet van vreemdelingen en illegale organisaties?

Bij het voornemen van de regering om extreme maatregelen te willen treffen om de burger haar vrijheden in de ruimste zin des woords te beperken hebben wij niet gezwegen, wij zullen het ook nu niet doen!
De geschiedenis, het getoonde karakter van deze regering is een van intimidatie, negeren van de belangen van de grotere samenleving en openlijke beroving van de samenleving op zowel financieel-economisch als moreel-ethisch vlak. En dat is nu weer bewezen! 
Surinamers weest alert!
Advertenties