Samen strijden voor een leefbaar Suriname 
21 Apr 2020, 22:28
foto


De kandidaatsstelling van de diverse partijen voor een functie van DNA-lid heeft zijn beslag gehad. Ook die van de VHP een partij waar ik ook aspirant-kandidaat voor was. Nu de keuze niet op mij is gevallen word ik dagelijks overvallen met vragen als: hoe dan en hoe verder. In dit stuk probeer ik antwoord te geven op deze voor mij twee prangende vragen. 
 
Het is publieksgeheim dat de ontwikkelingen in ons land niet rooskleurig zijn, we stevenen af naar een onleefbaar land. Aan de zijlijn heb ik niet willen blijven staan. Dit noopte mij om deel te gaan nemen aan de politiek en zo met medestanders te werken aan een leefbaar Sranan. 
 
Om dit te bereiken ben ik actief geworden binnen de VHP. Samen met andere medestanders heb ik deelgenomen aan de kaderontwikkeling van de partij. Iets waar ik met veel plezier aan deelgenomen heb, wetend dat mijn inspanning ongeacht in welke vorm dan ook, niet automatisch zou leiden tot het geplaatst worden op de kandidatenlijst van de VHP, noch minder op een verkiesbare plaats. Het aantal te vergeven plekken in de diverse staatsorganen is nu eenmaal beperkt en er moet een selectie worden gemaakt. 
 
Thans moet ik constateren dat ik bij de verdeling van de schaarse plaatsen niet in de prijzen gevallen ben. Niet ongeschikt, zoals sommigen het zouden willen dat ik dit zou zien of dat mijn medestanders beter bevonden zijn dan mij. Van meet af aan heb ik nimmer concurrentie gevoelens gehad en de gedachten gehad dat ik kost wat het kost DNA lid zou moeten worden of zou moeten zijn. Mijn intentie was en is altijd geweest een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een voor een ieder ongeacht zijn afkomst, politieke oriëntatie, geloofsovertuiging, seksuele voorkeur of anderszins een leefbaar land. 
 
Dit wil en zal ik blijven doen binnen de VHP. Zo ook binnen de maatschappelijke instellingen waar ik nu reeds actief ben en blijf. Het antwoord op hoe verder is daarom ook gemakkelijk. Heri libi te na dede mi o feti gi Sranan. Een Sranan dat leefbaar is, waar het goed toeven is, ongeacht wie je bent. Waar de rechtstaat voor een ieder geldt, waar een ieder naar inbreng en inzet in gelijke mate profiteert van de economische ontwikkeling en waar banen niet voorbehouden zijn aan een selecte groep ongeacht hun moraal en hun ethiek. 
 
Diëgo Russel 
VHP Lid 
Advertenties