Stembureaupersoneel wordt online klaargestoomd
20 Apr 2020, 08:32
foto
Het stembureaupersoneel zal vanaf vandaag online getraind worden. De trainingen waren reeds aangevangen, maar zijn onderbroken door de Covid-19 pandemie. (Foto: NII/BiZa)


Stembureaupersoneel zal vanaf vandaag online worden getraind. De trainingen aan stembureaupersoneel begon op 14 februari en werden op 13 maart opgeschort door de strenge maatregelen om Covid-19 in te perken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft een digitaal programma ontwikkeld waardoor het stembureaupersoneel toch nog klaargestoomd kan worden voor het werk.

De directeur Putridewi Amatsoemarto heeft zaterdag tijdens een bijeenkomst met alle districtscommissarissen (dc’s) meegedeeld dat de trainingen online worden hervat. Het gaat om de trainees uit de districten Sipaliwini, Nickerie en delen van Paramaribo Zuidoost, Paramaribo Noordoost en een aantal reserve kandidaten uit de verschillende districten. De dc’s kregen middels een presentatie een demo van de online trainingen, meldt BiZa via het Nationaal Informatie Instituut.

BiZa ziet, gelet op de omstandigheden, de virtuele trainingen als enige optie.  De leden die nog getraind moeten worden, zijn door het ministerie gebeld om ze op de hoogte te stellen van de online trainingen. Zij moeten hun lesmateriaal dat bestaat uit een CD met instructiefilmpje, het handboek voor stembureaupersoneel en de wetgevingsbundel ophalen op BiZa. Er zal een virtuele klas gevormd worden waaraan de trainers en de trainees gekoppeld worden. 

Het voordeel van deze virtuele training is dat de trainees op hun eigen tempo thuis, op hun mobiel of computer de filmpjes tot zich kunnen nemen. Deze filmpjes zijn beschikbaar op het portaal. Er is twee weken uitgetrokken voor deze groep. De trainers zullen op gezette tijden in de ochtend en avond beschikbaar zijn voor interactie en vragen vanuit de trainees. Na de training zal er een toets worden afgenomen.  
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April