President garandeert uitbetaling pensioenen maandag
19 Apr 2020, 16:53
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse garandeert dat alle pensioengerechtigden maandag over hun pensioenen kunnen beschikken. Hij heeft hierover overleg gevoerd met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname. De president betreurt het dat nog niet elke gerechtigde het pensioen heeft ontvangen, dit is ook de reden geweest voor zijn interventie, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Pensioengerechtigden hebben steen en been geklaagd over dat hun geld niet is overgemaakt op de 15e van de maand. Diverse seniorenburgers zijn tevergeefs naar de bank en ATM's geweest in de hoop dat het geld op hun rekening is. Sommige banken hebben de overheid voorgeschoten. Hierdoor heeft een deel de beschikking over het pensioen. 

De overheid heeft niet gestort op de rekening van Pensioenfonds Suriname. Administratief is alles in orde. Verschillende banken hebben ook een cheque ontvangen van het Pensioenfonds Suriname, alleen is deze pas gedekt als de Centrale Bank het geld van de overheid heeft overgemaakt. Dat is tot nu toe niet gebeurd. 

Advertenties