Hoogste religieuze orgaan beveelt huisgebeden in Ramadan
19 Apr 2020, 20:43
foto
Dit jaar mogen pelgims zich niet begeven naar de heilige plaatsen Mecca en Medina vanwege de coronaviruspandemie. (Foto: AFP)


Het hoogste religieuze orgaan van Saudi-Arabië, de Council of Senior Scholars, heeft er bij moslims over de hele wereld op aangedrongen om tijdens de ramadan thuis te bidden als hun land sociale afstand gelast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Later deze week begint de heilige vastenmaand Ramadan.

Gedurende de maand verbreken gelovigen gewoonlijk hun vasten met familie en vrienden en verrichten ze een avondgebed, bekend als Taraweeh, in grote bijeenkomsten in moskeeën. "Moslims zullen bijeenkomsten vermijden, omdat ze de hoofdoorzaak zijn van de verspreiding van infectie ... en ze zullen zich moeten voorhouden dat het behoud van het leven van mensen een geweldige daad is die hen dichter bij God brengt", zei het in een verklaring dat het staatspersbureau SPA vandaag publiekelijk maakte.

De hoogste Mufti Sheikh Abdulaziz Al al-Sheikh van het koninkrijk uitte vrijdag hetzelfde sentiment en zei dat moslimgebeden tijdens de Ramadan en voor het daaropvolgende Eid al-Fitr-feest thuis moeten worden uitgevoerd als de uitbraak van het coronavirus aanhoudt.

Elk jaar trekken miljoenen pelgrims tijdens de Ramadan naar de heilige plaatsen Mecca en Medina.

Saudi-Arabië heeft 8.274 gevallen gemeld van Covid-19, de luchtwegaandoening veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. De staat heeft en tot nu toe 92 sterfgevallen, de hoogste van de zes Golf-Arabische staten waar het totaal 24.374 infecties heeft bereikt met 156 doden.

De Saudische regering stopte half maart mensen met het uitvoeren van hun vijf dagelijkse gebeden en het wekelijkse vrijdaggebed in moskeeën als onderdeel van inspanningen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Vorige week zei de Profeet-moskee in de heilige stad Medina dat het evenementen verbood die avondmaaltijden in de moskee uitdelen aan mensen in nood tijdens de Ramadan om hun dagelijkse vasten te verbreken.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April