Brazilië: Economie kan zich in 4e kwartaal herstellen
19 Apr 2020, 13:51
foto
Een gezondheidswerker controleert de temperatuur van een vrouw bij een controlepost voor het coronavirus in Sao Sebastiao, in de Braziliaanse deelstaat.(Foto: Reuters)


De Braziliaanse president van de Centrale Bank, Roberto Campos Neto, zei zaterdag dat de grootste economie van Latijns-Amerika in het vierde kwartaal zal herstellen van de coronaviruscrisis. Brazilië heeft meer gevallen van coronavirus dan enig ander land in Latijns-Amerika. Het ministerie van Volksgezondheid zei zaterdag dat het aantal bevestigde gevallen is gestegen met 2.917 tot 36.599. Het aantal doden steeg met 206 tot 2.347.

Ik denk dat het laatste kwartaal verbetering zal laten zien", zei Campos Neto in het interview met website Poder360, dat een teaser heeft gepubliceerd. "Nu is de vraag het derde kwartaal, in welke mate zal dit worden beïnvloed."

De Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, heeft de ernst van de uitbraak van het coronavirus herhaaldelijk verworpen en kritiek geuit op de richtlijnen voor sociaal isolement, met het argument dat de economische tol meer mensen zal doden dan het virus. Op zaterdag herhaalde hij dit argument in Brasilia, waar hij een kleine menigte demonstranten op straat ontmoette en de ontmoeting op Facebook Live uitzond.

Hij zei dat de federale regering van Brazilië naar verwachting meer dan 100 miljard reais (US$ 19,09 miljard) aan belastinginkomsten zal compenseren als gevolg van het lockdown-beleid dat de economie negatief heeft beïnvloed. Maar Bolsonaro zei dat er in het nationale budget geen ruimte is om die kosten te betalen.

Campos Neto voegde eraan toe dat de centrale bank binnenkort een formele prognose voor de Braziliaanse economie zal uitbrengen, maar dat het nog ongeveer drie maanden kan duren voordat de impact van de coronaviruscrisis op de Braziliaanse economie formeel kan worden beoordeeld.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April