Buurland Guyana noteert 7e Covid-19-dode
19 Apr 2020, 10:34
foto
Personeelsleden van het Georgetown Public Hospital nemen een pauze in beschermde kleding. (Foto: Newsroom)


Buurland Guyana heeft zijn zevende Covid-19-dode geregistreerd. De man, een inwoner van Wisroc Lindon in regio 10, was vorige week overgebracht van het Mackenzie Hospital naar het Georgetown Public Hospital. De Guyanese minister van Volksgezondheid, Volda Lawrence, heeft zijn dood gisteravond laat bevestigd.

Voor zijn dood werd de man op de Covid-19 Intensive Care Unit (ICU) van het Georgetown Hospital  behandeld. Eerder op zaterdag maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat er vijf personen op de ICU waren.

Op 14 april registreerde Linden zijn tweede geval nadat een 29-jarige vrouw positief was getest; ook zij woonde in Wisroc. Ze had contact gehad met de nu overleden man. Ze wordt momenteel opgevangen in het Diamond Hospital aan de oostelijke oever van Demerara.

De laatste Covid-19-dode in Guyana werd op 8 april geregistreerd. Hij werd na zijn dood positief getest op de ziekte. Het eerste overlijden werd op 11 maart genoteerd. Guyana heeft per 18 april aangegeven dat het 63 positieve gevallen heeft, waaronder het aantal doden.

Van de 63 positieve gevallen van Covid-19 zijn er vier geïmporteerde gevallen, terwijl de andere 59 personen de ziekte in Guyana hebben opgelopen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April