DA'91: Gepensioneerden dupe van financieel wanbeleid
18 Apr 2020, 18:37
foto


Het grootste deel van de burgers met een overheidspensioen heeft vandaag de 18e april de pensioenen nog steeds niet ontvangen. De regel is dat de pensioenen op de 15e van elke maand gestort worden voor de burgers die zich actief hebben ingezet voor de ontwikkeling van Suriname. DA’91 vindt het onvergeeflijk dat de seniore burgers zelfs de garantie op een tijdige uitbetaling van hun gestorte pensioengelden moeten ontberen.

De burgers hebben het pensioen gestort met de bedoeling ook op hun oude dag met hun zelfrespect rustig te kunnen genieten van hun oude dag. Ze zijn vandaag de dag in een zeer treurige situatie gemanoeuvreerd door onverantwoordelijkheid van de regering Bouterse. Het is DA’91 gebleken dat enkele banken middels een voorschot de pensioenen van hun rekeninghouders hebben gestort.

De Surinaamsche Bank en de Republic Bank hebben de pensioenen niet betaald. Bovendien zou er hiertoe ook geen opdracht zijn gekomen vanuit het ministerie van Financiën."Onze ouderen verdienen respect, zekerheid en voorspelbaarheid. In deze financiële crisis waarin de regering ons gestort heeft, worden nu ook de senioren burgers slachtoffer". DA’91 doet een dringend beroep op de regering c.q. de minister van Financiën om per direct de pensioengelden van onze burgers te doen storten op hun rekeningen. "Ook onze gepensioneerden verdienen veel beter!", stelt DA'91.



Advertenties