Wanica heeft 13 kandidaten op DR- en RR-niveau geschrapt
18 Apr 2020, 06:03
foto
De voorzitter van het hoofdstembureau Audrey Hankers tijdens de openbare zitting van Wanica. (Foto: Raoul Lith)


In Wanica zijn 13 kandidaten geschrapt van de verschillende partijen die meedoen aan de verkiezingen. Het gaat om kandidaten die zijn voorgedragen voor de districts- en ressortraad. Deze mededeling heeft de voorzitter van het hoofdstembureau van Wanica, Audrey Hankers, gedaan tijdens een openbare zitting vrijdag. Ze zegt dat het niet het einde hoeft te zijn voor deze kandidaten. “De politieke organisaties hebben drie dagen de gelegenheid om in beroep te gaan bij de president. Na onderzoek mogen zij terug als het is goedgekeurd om de kandidaat mee te laten doen”.

Een kandidaat kwam voor op de kandidatenlijst van de ressortraad van A20 én de VVD. Deze persoon is van beide lijsten geschrapt. Verder geeft Hankers aan dat kleine aandachtspunten hebben gemaakt dat personen niet verder mee kunnen doen aan de verkiezingen. “Dingen zoals bewilligingsformulieren en onderliggende stukken ontbraken. Ook gegevens die niet volledig ingevuld zijn”. Hankers merkt op dat er ook een kandidaat is geschrapt omdat die nog geen 21 jaar is. 

Volgens de voorzitter van het hoofdstembureau doen de partijen zelf de screening, maar er sluipen fouten door na onderzoek. Een andere persoon is van de lijst geschrapt, omdat die niet langer dan twee jaren op zijn huidige adres woont. Jerrel Reyme van A20 stelt dat het gaat om een persoon die verhuisd is naar een ander adres, maar in het zelfde district. “Als mocht blijken dat het inderdaad zo is, dan krijgt de persoon de gelegenheid na het beroep bij de president. Wij krijgen dan na onderzoek een schrijven”. 

Hankers zegt dat de organisatie tot nog toe vlot is verlopen mede dankzij de politieke organisaties zelf. “Het is een leerrijk moment om een bijdrage te kunnen leveren aan het organiseren van de verkiezingen van 2020." Ze merkt op dat communicatie heel belangrijk is om het proces verder succesvol te maken. 

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April